MINŐSÉG


 

Minthogy nincs az egész világon kötelező érvényű biztonsági előírás a csiszolószerszámokkal kapcsolatban a felhasználók jogosan fejezik ki aggodalmukat, hiszen a biztonságos szerszámok kiválasztása sok tekintetben nehezebbé vált.

  
 

A köszörűszerszámokat az alkalmazás során nagy forgási sebességű gépeken használjuk. Akár ipari méretekben történő felhasználásról, akár otthon elvégzett ház körüli karbantartási munkákról beszélünk, törekednünk kell arra, hogy a köszörüléshez biztonságos szerszámokat válasszunk. A Granit felelős vállalatként nemcsak saját termékei biztonságtechnikai színvonalára ügyel, hanem tevékenységével, szolgáltatásaival támogatást nyújt a felhasználóknak, hogy a minőség szerepe mellett tudatosítsa a biztonság kiemelkedő fontosságát.

A biztonságtechnikai törekvéseink igazolásaként a Graniflex daraboló- és tisztítókorongjaink már 1981-ben DSA (Deutscher Schleifscheibenausschuss) engedélyt kaptak. . A forgalomba hozás előtti engedélyeztetési kötelezettség megszűnése után a legnagyobb minőségi abrazív gyártók észlelték a piacon lévő bizonytalanságot, ezért létrehozták az oSa-t (Organization for the Safety of Abrasives).

A Granit az oSa[1] tagja. A Granit köszörűszerszámok a tanúsítvány szerint megfelelnek az európai minőségi és biztonsági előírásoknak és az oSa további szigorú követelményeinek.

A GRANIT az oSa tagjaként:

a teljes termelési folyamatát figyelemmel kíséri, felügyeli és folyamatosan vizsgálja;
 folyamatosan ellenőrzi a termékek megfelelőségét az EN szabványoknak;
elkötelezett az etikus üzletmenet, a maximális munkahelyi biztonság és a környezet védelme mellett.

Kizárólag az oSa tagok jogosultak arra, hogy termékeken (korongcímkén, csomagoláson) feltüntessék az oSa jelzést. A logó megkönnyíti a szerszámkiválasztást. Információt nyújt a felhasználónak arról, hogy a korong olyan forrásból származik, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a termék gyártási és biztonsági színvonalára.

Keresse az oSa jelzést a köszörűszerszámokon!

A GRANIT termékek egyenletes jó minőségét a cég teljes tevékenységére kiterjedő, átfogó ISO9001 szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer garantálja, amely 1996-ban elnyerte az osztrák ÖQS tanúsítványát. Cégünk ennek megfelelően a nemzetközileg elfogadott IQNet tanúsítvánnyal is rendelkezik. Az átdolgozott minőségirányítási rendszert az új MSZ EN ISO 9001:2001 szabványnak megfelelően az MSZT tanúsította 2003-ban. Cégünknél 2009-ben került bevezetésre az ISO14001:2004 környezetirányítási rendszer. 

 

 
503/0890(2)
   

A termékek ellenőrzött, állandó forrásból vásárolt minőségi alapanyagokból, korszerű berendezéseken gyártva készülnek, ISO 9001 szerint tanúsított rendszerünkben, így a stabil teljesítmény és a biztonságos felhasználás garantált.

Termékeink teljesítményét rendszeres felhasználási tesztekkel ellenőrizzük. Kérjük, keresse mérnök üzletkötő kollégáinkat oktatási programunkkal kapcsolatban, ahol az elméleti ismeretátadás mellett gyakorlati képzést is tartunk. A gyárlátogatás keretében partnereink betekintést nyerhetnek a technológiai folyamatokba – például választ kaphatnak arra a kérdésre, hogy miért tart 6-8 hétig egy kerámia köszörűszerszám gyártási ideje – és tesztlaborunkban, a felhasználási tesztek során teljes képet kaphatnak arról, hogy milyen paraméterek együttese adja a „jó korongot”. Mit is jelent a szerszámok esetében a minőség (élettartam, leválasztási képesség, sebesség, kényelem).


[1] Mit jelent az oSa? Az Organization for the Safety of Abrasives a vezető csiszolószerszám-gyártók által alapított, németországi központú, nemzetközi szervezet. Fő célja, hogy biztosítsa és igazolja minőségi termékeik magas biztonsági színvonalát. Az oSa tagjai a csiszolószerszámokat felhasználó érdekében elkötelezettek termékeik magas minőségi szintjének folyamatos fenntartása, továbbá a biztonsági szabványok követelményeinek következetes betartása iránt. A vevők számára az oSa címkével, logóval jelölt termékek a magas gyártási és biztonsági színvonalat jelentik. www.osa-abrasives.org